www.belgium.be

Welkom

Het letterwoord MERI staat voor Monitoring and Evaluation of Research and Innovation. MERI is een dienst die deel uitmaakt van de Programmatorische Overheidsdienst Federaal Wetenschapsbeleid (of kortweg Belspo).

Deze dienst is verantwoordelijk:

  • voor de productie van officiële statistieken over onderzoek en innovatie
  • het maken van publicaties over onderzoek en innovatie

Indien u op zoek bent naar statistieken over onderzoek en innovatie, dan kan u gebruik maken van de dynamische applicaties die beschikbaar zijn onder het luik databases. Voor elk van de verschillende domeinen bestaat er een databank waarmee u op een interactieve manier de beschikbare data kan opvragen in het gewenste formaat.

Indien u bijkomende informatie wenst met betrekking tot bepaalde statistieken of indien u bijkomende statistieken wenst, dan kan u zich wenden tot de personen in de rubriek contact. Elk van de contactpersonen staat hier opgelijst volgens zijn of haar specialisatiedomein.

Onder de hoofding publicaties kan u een overzicht terugvinden van alle publicaties die door MERI de afgelopen jaren werden gemaakt. Het merendeel van deze publicaties kan gratis gedownload worden. Onze publicaties zijn beschikbaar onder verschillende vormen:

  • Beleidsrapporten & sleutelindicatoren geven een inzicht in het innovatiesysteem in België door middel van de beleidsverantwoordelijkheden en de positionering van België door middel van relevante indicatoren.
  • De reeks 'Statistics in Brief' is gericht op het toegankelijk maken van de verzamelde gegevens om een breed publiek te informeren.
  • Wetenschappelijke publicaties verschijnen in de internationale vakliteratuur. Deze pagina bevat naast de korte samenvatting (abstract) ook de externe link naar de volledige publicatie.
  • Publicaties in de 'Studiereeks' zijn erop gericht om een bepaald thema ten gronde te bestuderen.
  • De discussiedocumenten dekken een reeks van publicatietypes: boeken, hoofdstukken in boeken, externe rapporten en korte nota's in de populair wetenschappelijke literatuur.

Nieuwsbrief MERI

Indien u geïnformeerd wil worden over de nieuwste data en publicaties van ons, dan volstaat het dat u uw e-mailadres hieronder invult en op "inschrijven" klikt.
U moet eerst de privacyverklaring accepteren.
Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar.

Uw emailadres:


 Ik ga akkoord met de privacyverklaring